Erkend Dietist met meer dan 13 jaar ervaring!

Nu Contact

06 535 713 03

Voedingsprogramma

Begin vandaag!

Voedingsprogramma

Ik start met het online persoonlijke voedingsprogramma. Ik krijg persoonlijke , praktische en professionele adviezen en begeleiding door de diëtist. Met wekelijkse of maandelijkse contactmomenten inclusief een terugkoppeling van de voortgang.

Aanmelding

Je bent doorverwezen door een specialist of je wilt zelf een afspraak maken. De diëtist zal in beide gevallen persoonlijk contact met je op nemen om een afspraak in te plannen. Vul hiervoor het aanmeldformulier in.

Online intakeformulier

Heb je je aangemeld voor jouw online voedingstraject? Goedzo, dan kun je het online intakeformulier gaan invullen ter voorbereiding op het intakegesprek. Vul online het intakeformulier in zodat de diëtist een beeld kan vormen van jouw leefstijl. Dit omvat de volgende vragen:
- Intakeformulier voor persoonsgegevens
- Vragenlijst over je voedingsinname en vocht inname.
- Vragenlijst over jouw leefstijl (bewegen, activiteiten, etc.)

Intakegesprek

Heb je het online intakeformulier ingevuld? Geweldig, het intakegesprek zal nu plaats gaan vinden. Tijdens dit gesprek maak je persoonlijk kennis met jouw diëtist. Samen bespreken jullie het ingevulde intakeformulier. De diëtist zal indien nodig nog aanvullende vragen stellen om een zo volledig mogelijk beeld te vormen van jouw persoonlijke situatie. Je wensen en voorkeuren worden meegenomen bij het opstellen van je voedings- een leefstijlprogramma.

Behandelplan

Gelukt! Je kunt nu van start met het programma.. De diëtist maakt een persoonlijk voedings- en leefstijlprogramma op maat wat jij per mail ontvangt. je kunt nu met de adviezen zelfstandig aan de slag. Samen plannen jullie indien nodig vervolg contact momenten in. Hierin bespreken jullie de voortgang van het proces. Daarnaast zal de diëtist je coachen en begeleiden gedurende het proces.

Vergoeding

Je krijgt 3 uur dieetadvisering vanuit je basisverzekering vergoed. Let op! Deze vergoeding gaat ten laste van je eigen risico. Bij kinderen jonger dan 18 jaar wordt het eigen risico niet aangesproken. Ben je aanvullend verzekerd dan kan het zijn dat je recht hebt op extra minuten dieetadvisering raadpleeg hiervoor je polisvoorwaarden. Als je in de zorgstaat bent aangemeld of wanneer je een chronische ziekte hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, COPD kun je in aanmerking komen voor de zorgstaat. De consulten bij de diëtist worden dan volledig vergoed.

Nederland eet steeds gezonder

Bron: www.rivm.nl
Nederland eet en drinkt gezonder. Dat blijkt uit de nieuwe Voedselconsumptiepeiling (VCP) van het RIVM(Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Nederlanders eten meer plantaardige producten zoals groente en fruit, ongezouten noten en peulvruchten en minder rood en bewerkt vlees. Ook drinken we minder suikerhoudende dranken.
Deze verbeteringen zijn bij zowel kinderen als volwassenen te zien. Een kanttekening is wel dat de meeste Nederlanders zich nog niet aan de Richtlijnen goede voeding houden. Hierin zet de Gezondheidsraad (GR) op een rij welke voedingsmiddelen en – patronen voor een betere gezondheid kunnen zorgen.

Vragen van clienten

Gerelateerde vragen

Ben jij benieuwd of je een gezond voedingspatroon hebt? Bekijk hier alvast een paar antwoorden op veelgestelde vragen.

Het advies is om dagelijks 250 gram groenten en 2 stuks fruit te eten. Wil je weten of jij voldoende groente en fruit eet? Of wil je jouw inname van groente en fruit verhogen? Check met onderstaande link hoe je dit het beste doet.

Meer informatie >>

Afspraakformulier

Laat ons contact met je opnemen

Over welk onderwerp wil je graag een afspraak maken? Meerdere keuzes mogelijk.

Intakeformulier

Het invullen van het intake formulier zal 5 tot 10 minuten in beslag nemen.
Persoonsgegevens

CM
KG
Rook je?
Intake gegevens

Beweegpatroon
Voedingsanamnese
Met de voeding anamnese proberen we een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw dagelijkse eetpatroon. Wat vind je lekker , op welke momenten eet en drink je en welke producten kies je? Na een aantal vragen over je voeding bespreken we je vocht inname.

Ontbijt
Wat eet jij als ontbijt?

Broodbeleg
Welk beleg kies je voor op je brood?

En / Of

Tussendoor

Lunch
Wat eet jij tijdens de lunch?

Broodbeleg
Welk beleg kies je voor op je brood?

En / Of

Tussendoor
Diner
Tijdens het diner eet ik aardappelen, rijst, pasta, couscous, bulgur, of overige producten.

Groenten
Tijdens het diner eet ik groenten.

Vlees vis of vegetarisch product
Welke portie eet jij?

Nagerecht
Welk toetje eet jij als nagerecht?

Later in de avond
Vocht
Drinken is erg belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in de darm, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam en het regelen van de lichaamstemperatuur. De meeste vocht krijgen we binnen door het drinken van vloeistoffen zoals water, thee koffie etc.

Hoeveel liter vocht drink jij op een dag?
Om zicht te krijgen hoeveel ml een kopje, glas of beker vocht bevat:

1 kopje = 125 ml
1 glas = 150 ml
1 beker = 200 ml

Maak een schatting van de hoeveelheid vocht die jij gemiddeld per dag drinkt en selecteer:

Alcohol
Hoeveel glazen alcohol drink je per week?

Koffie
Hoeveel koppen koffie drink je per dag?

Aanmeldformulier

Laat ons contact met je opnemen